Lid worden?

Gepubliceerd: 17-07-2006 17:02 uur

Dat kan natuurlijk, maar lees eerst goed de onderstaande informatie.
En als het je wel iets lijkt, print dan het inschrijfformulier uit en stuur het op naar het vermelde adres ; jij en je Fjord zijn van harte welkom.

Ben jij op zoek naar een manier om gezellig samen met andere Fjordenliefhebbers ervaringen te delen? Heb je een eigen Fjord of verzorg je er een van iemand anders en heb je vragen of wil je gewoon gezamenlijke activiteiten ondernemen? Dan ben je bij Fjovrili aan het juiste adres. In dit foldertje kun je de belangrijkste informatie vinden met betrekking tot de Fjorden Vrienden Vereniging : Fjovrili. Als je na het lezen van dit foldertje interesse hebt in onze vereniging zullen wij je graag te woord staan voor het geven van meer informatie.

Wie zijn Fjovrili?
Fjovrili staat voor Fjorden Vrienden Limburg. Deze naam is bedacht door een van de eerste leden, toen de vereniging formeel nog niet eens bestond. We hebben een naam gekozen uit veel verschillende idee�n, en we kozen voor 'Fjovrili', omdat dit de essentie van onze vereniging het beste weergeeft en omdat deze naam vrolijk en een tikkeltje Noors klinkt. Bijkomende factor is dat veel mensen moeite hebben met het uitspreken van deze naam, zodat het sneller blijft hangen; 'Fjivroli, Frovili, Frovoli, nou ja, die Fjorden vereniging'.
Fjovrili is opgericht met als doel het gezamenlijk genieten van activiteiten, met onze Fjordenpaarden in het middelpunt. Deze activiteiten zijn gericht op het gebied van sport en fokkerij, zowel recreatief als wedstrijdgericht en zowel onder het zadel als aangespannen.
Verder staan we altijd open voor nieuwe ideeën.

Hoe ontstond Fjovrili?
In de zomer van 2002 heeft een enthousiast en actief groepje Fjordenliefhebbers tijdens de jaarlijkse keuring in Sevenum een showblok gevuld om ons Fjordenpaard te promoten en haar veelzijdigheid te laten zien. Hiervoor kwam een aantal ruiters en amazones, in niveau verschillend van nog nooit les gehad tot ZI dressuur, wekenlang bij elkaar om gezamenlijk een passende, gevarieerde show op te zetten en te oefenen. Het resultaat mocht er wezen, maar wat nog mooier was, is dat dit samen bezig zijn met onze Fjordenpaarden ook na deze show een vervolg kreeg. Langzaam aan zijn er steeds meer ideeën ontstaan en werden ook steeds meer activiteiten gezamenlijk uitgevoerd. In februari 2003 kreeg dit samenzijn de vorm van een officieel aangemelde vereniging, Fjovrili genaamd.
Wat zijn de mogelijkheden?
Als eerste zijn er de Fjordenlessen. Die toegankelijk zijn voor leden met hun Fjord. De huidige lessen zijn gericht op de basis dressuuroefeningen die elk paard en elke ruiter dienen te beheersen. Mogelijk komt hier nog een springles bij.
Fjovrili organiseert een maal per jaar een concours, wat speciaal toegankelijk is voor Fjorden en een dag voor alle rassen. Ook zijn er menwedstrijden die door Fjovrili georganiseerd worden.
Verder zorgen we er in principe voor dat er, buiten de lessen, tenminste I activiteit per maand georganiseerd wordt voor de leden.
Activiteiten die je kunt verwachten zijn:
bosrit en/of koetstocht,
voorbereiding voor keuring of ABOP-proeven,
gezamenlijk behalen van ruiter- of koetsiersbewijs,
presentatie (hoefverzorging, voeding, alternatieve geneeswijzen)
clinic (western, dressuur),
gezamenlijk laten komen van een deskundige (paardentandarts, hoefsmid, zadelpasser,
Gast les (springen, dressuur, western) ponykamp,
diploma-Rijden.
Dit zijn enkele mogelijkheden die in het verleden aan bod zijn geweest, maar we schrikken er niet voor terug nieuwe ideeën ten uitvoer te brengen. Mits er voldoende draagvlak voor is en het praktisch uitvoerbaar is natuurlijk.

Wat zijn de kosten voor een lidmaatschap?

Omdat de paardensport al duur genoeg is, hebben wij ons tot doel gesteld om de kosten laag te houden. Hieronder zullen de belangrijkste kosten (2016) aangegeven worden:
- Basiscontributie Fjovrili 17,50 per jaar
- Contributie ouderlid 8,75 per jaar
- Verplichte verzekering pp 5,00 per jaar
- Lessen op basis van gedeelde kosten

alle kosten die worden gemaakt voor de KNHS zullen worden doorberekend aan het betreffende lid.
- Overige activiteiten;
activiteiten die door Fjovrili georganiseerd worden, zullen tegen kostendekkende prijs en in sommige gevallen gratis aan de leden worden aangeboden.

Hoe sluit je je aan?
Als dit foldertje je aanspreekt en je geïnteresseerd bent om werkelijk mee te maken wat hierin beweerd wordt, ben je van harte welkom bij een van onze activiteiten. Hier kun je de sfeer proeven en van (bestuurs)leden uitleg en toelichting krijgen. Als je daadwerkelijk lid wil worden is er de mogelijkheid om de statuten en het huishoudelijk reglement in te zien om een beeld te krijgen van de organisatie van de vereniging.
Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met Iris ten Pierik. Algemeen/ Wedstrijdsecretaris 06-49851897
of je stuurt een e-mail (info@fjovrili.com ).
Voor een inschrijfformulier kun je terecht onder deze folder. Wanneer je dit aanmeldingsformulier hebt uitgeprint ,ingevuld en terug gestuurd hebt, zul je binnen enige tijd de nodige informatie ontvangen en kun je deelnemen aan verenigingsactiviteiten.
Wij wensen je veel succes, maar vooral veel geluk en plezier toe met je Fjord(en) en hopelijk mogen we je verwelkomen bij Fjovrili!
Het Fjovrili-bestuur, Namens de leden

Bestand: Lidmaatschapsformulier

© Fjovrili nieuws